Folket går i graven med 88-sidig tidning

12 juni, 2015

FOTO: Per Hellgren Samtal med Imorgon kommer det allra sista numret av tidningen Folket. – Vi jobbar på som vanligt, gör det sista löpet just nu, säger Peter Johansson, med 29 år på tidningen.

Vad blir det för tidning imorgon?

– Det blir en väldigt utökad vanlig tidning. I princip en vanlig tidning och ett block med Folket-historik. 88 sidor gör vi.

Du har jobbat 29 år på Folket. Hur känns det?

– Det är en ny situation, måste jag säga. Jag har aldrig varit arbetslös i hela mitt liv. I sommar ska jag jobba på Länstidningen i Södertälje, sedan ska jag söka jobb. Det är väl ingen direkt framtidsbransch att vara pappersredigerare. Men jag kanske kan starta en uthyrningsfirma och göra inhopp, vad vet man?

Vilka reaktioner har nedläggningen fått?

– Det var en liten grupp som drog igång en namninsamling, några hundra skrev nog på, men det var lite sent. Och folk har hört av sig förstås. Vi har en relativt åldersstigen, trogen prenumerantskara. Runt 2 000 prenumeranter i dagsläget.

Vad händer imorgon? Gravöl?

– Runt lunch har vi öppet hus på redaktionen. Folk får komma och hämta den sista tidningen, vi bjuder på fika, om man vill får man skriva i en kondoleansbok.

– Senare har vi samling för gamla medarbetare, med kaffe på ABF. Sen blir det väl en fet jävla pubrunda på kvällen, folk kommer från Skåne och hälsar på och de måste väl roas.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Samtal med

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies