FLTs nedskärning Fem har tackat ja

14 oktober, 1999

MEDIER Nyhetsbyrån FLT ska spara fem miljoner och tio tjänster måste bort.

MEDIER Nyhetsbyrån FLT ska spara fem miljoner och tio tjänster måste bort. Ledningen har därför gått ut med ett generellt erbjudande om avgångsvederlag.

I måndags gick tiden ut. Fem eller sex medarbetare är villiga att lämna sina jobb om de får de erbjudna 16 månadslönerna.

– Sparbetinget är att tio tjänster måste bort, säger Christer Fälldin, chefredaktör. Vi fortsätter förhandlingarna på måndag.

Samtidigt som FLT drar ner söker nyhetsbyrån fler medarbetare.

I förra veckans Journalisten publicerades en platsannons där FLT söker två redigerare/sidbrytare.

– Ja, det ser kanske lite konstigt ut, säger Christer Fälldin. Det handlar om två olika verksamheter, där vi tvingas minska den ena men öka den andra.

FLT söker nytt folk för att klara av nya kunders krav.

Går det inte att vidareutbilda medarbetare?

– Vi har diskuterat det internt och självklart ska vi undersöka alla möjligheter. Men även om någon vill omskolas så behöver vi fler med den kompetensen för att möta nya kunder. Vi behöver mer intäkter och måste göra en offensiv där det går.

FLT gör i dag flera tidningars in- och utrikessidor och allt fler tidningar efterlyser färdigt material. I tisdags var det premiär för Metros jobbilaga som FLT producerat.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies