Alla Mittmedias tidningstitlar inför betalväggar på sina sajter under vintern. FOTO: Tor Johnsson

Fler Mittmedia-tidningar
inför betalvägg

17 november, 2016

Mittmedias nya organisation Helahälsingland, sajten för Mittmedias tidningar i Hälsingland, inför den här veckan den betalvägg som successivt ska byggas i hela koncernen.

Journalisten berättade i oktober om Mittmedias planer att under senhöst och vinter rulla ut en betalvägg per vecka.

Det inlåsta materialet byter namn från "premium" till "plus" och ökar i omfattning till mellan 40 och 60 procent av tidningarnas material. Det som hamnar bakom betalvägg är det lokala och unika innehållet, enligt Mittmedias digitalchef Robin Govik. Förebilden är den norska mediekoncernen A-Media.

Den här veckan är det alltså Helahälsninglands tur, skriver sajten.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Rolf Krohna lör, 2016-11-19 02:56
När skall media vakna till att digitalåldern inte fungerar på samma sätt som pappersleran. Förr köpte man en tidning, och läste det man ville läsa. Numer läser man inte tidningar, man läser artiklar, ostört helst (från störande och distraherande reklam). Den som läser kanske tio artiklar läser dom från kanske tio tidningar till morgonkaffet. Ingen kommer att prenumerera på tio plus tidningar för att komma åt artiklarna, en betalvägg jagar bara bort läsarna till andra artiklar och tidningar. Betalväggar är kontraproduktiva. Ha istället en helt fri version, inga uppmaningar att betala och lägga in, sedan en helt betald sajt med login och helt separat adress, och helst använd aldrig betalväggar om det går att finansiera överhuvudtaget.
Mittmedias nya organisation

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies