Filippinsk radiojournalist mördad

13 januari, 2022

Jaynard Angeles sköts ihjäl utanför en bilverkstad i Tacurong, Filippinerna.

Jaynard Angeles arbetade för radiostationen Radyo ni Juan Tacurong. Han var fram till nyligen stationschef, men övergick till en kommentatorsroll i samband med att han bestämt sig för att ställa upp i kommunalvalet i Tacurong.

På onsdagsförmiddagen lokal tid sköts han ihjäl medan han väntade på sin bil utanför en bilverkstad. Attentatet utfördes av två oidentifierade personer som lämnade platsen på en motorcykel, rapporterar Rappler.

Den filippinska statliga nyhetsbyrån PNA uppger att polisen nu försöker utreda om mordet är kopplat till Angeles arbete som journalist eller till hans nya karriär som politiker.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies