Gå direkt till textinnehållet

Faktum kritisk till ny gatutidning

I veckan blev det klart att det kommer en ny gatutidning till storstäderna, Folk er Folk, som EU-migranter på gatorna ska kunna sälja för att tjäna sina egna pengar. Den redan etablerade gatutidningen Faktums chefredaktör Aaron Israelsson är nu kritisk till konkurrensen.

Folk er Folk är redan etablerad i Norge, där EU-migranter från främst Rumänien säljer densamma. I veckan skrev Journalisten att tidningen kommer till Sverige. Det gillar inte Faktums chefredaktör.

”Jag ställer mig oförstående till att man vill konkurrera med en gatutidning som sedan 2007 släpper in den gruppen som Folk er Folk har som försäljare, hemlösa EU-migranter som företrädelsevis kommer från Rumänien. Det gör att konkurrensen blir knivskarp i gatubilden och det ställer individer som tillhör samma grupp mot varandra”. Säger Aaron Israelsson till SRs Kulturnytt.

Israelsson menar att det redan är många som slåss om småsmulorna som trillar ned från medelsvenssons bord. Och att det redan finns väldigt många tiggare och andra gatutidningsförsäljare som försörjer sig i gatubilden.

”När det kommer ytterligare en aktör som ska konkurrera, sätter det saker än mer på sin spets” avslutar Israelsson. 

Journalisten söker Folk er Folks chefredaktör för en kommentar till kritiken.

Fler avsnitt
Fler videos