Emanuel Karlsten vinner Årets förnyare

17 november, 2020

FOTO: Martin Ridne/SR Stora journalistpriset För sin coronarapportering under rubriken Coronaveckan som gått, vinner Emanuel Karlsten Stora Journalistpriset 2020 i kategorin Årets förnyare.

Det var när frilansen Emanuel Karlstens vanliga uppdrag ställdes in under pandemin i våras som han bestämde sig för att försöka arbeta på ett nytt sätt.

– När alla mina uppdrag försvann hade jag ändå en slags instinkt att jag ville göra journalistik kring det här. Efter ett tag slog det mig att jag, som har stora egna plattformar där jag når ut, faktiskt kunde tillföra något. Det kändes som alla drunknade i information och kände sig förvirrade, jag kände det själv. Det fanns ett behov av att stanna upp och sammanfatta vad som hänt och var vi var på väg, men också utrymme att göra egna avslöjanden, säger Emanuel Karlsten i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Stora journalistpriset

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies