Direktpress anställer 15-20 journalister

16 januari, 2015

Direktpress fortsätter att expandera i Stockholm och kommer att anställa 15 till 20 reportrar, redigerare och fotografer.

I dag kom beskedet att gratistidningskoncernen Direktpress kommer att starta ytterligare fyra tidningar i Stockholmsområdet: Bromma, Hässelby, Vällingby och Spånga. Det innebär att Direktpress startat tio gratistidningar på en vecka.

– Jag skulle tro att det innebär 15 till 20 nya tjänster vad det gäller reportrar, redigerare och fotografer, säger Helene Claesson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Direktpress.

I samma veva som Direktpress expanderar i Stockholm kom beskedet att Direktpress varslar två journalister i Göteborg. De uppsagda har ingen förtur till jobben i Stockholm, enligt Helene Claesson, eftersom Direktpress är en koncern som bygger på ett franchisekoncept. Det är olika bolag som jobbar på olika marknader, som Journalisten tidigare skrivit om.

De tidningar som ingår i Direktpresskoncernen är egna bolag, men delar på administration, webblösningar och redaktionella system.

Taggar: Direktpress

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies