Gå direkt till textinnehållet

Direktpress anställer 15-20 journalister

Direktpress fortsätter att expandera i Stockholm och kommer att anställa 15 till 20 reportrar, redigerare och fotografer.

I dag kom beskedet att gratistidningskoncernen Direktpress kommer att starta ytterligare fyra tidningar i Stockholmsområdet: Bromma, Hässelby, Vällingby och Spånga. Det innebär att Direktpress startat tio gratistidningar på en vecka.

– Jag skulle tro att det innebär 15 till 20 nya tjänster vad det gäller reportrar, redigerare och fotografer, säger Helene Claesson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Direktpress.

I samma veva som Direktpress expanderar i Stockholm kom beskedet att Direktpress varslar två journalister i Göteborg. De uppsagda har ingen förtur till jobben i Stockholm, enligt Helene Claesson, eftersom Direktpress är en koncern som bygger på ett franchisekoncept. Det är olika bolag som jobbar på olika marknader, som Journalisten tidigare skrivit om.

De tidningar som ingår i Direktpresskoncernen är egna bolag, men delar på administration, webblösningar och redaktionella system.

Fler avsnitt
Fler videos