Stina Blomgren. FOTO: SVT

De blir SVTs nya Mellanösternteam

14 maj, 2018

Efter flera år i Mellanöstern återvänder korrespondenten Stefan Åsberg och fotografen Niclas Berglund till SVT:s redaktion i Stockholm. De ersätts av Stina Blomgren och fotografen Pernilla Edholm.

Stefan Åsberg och Niclas Berglund har varit stationerade i Mellanöstern sedan 2015 respektive 2013. Stina Blomgren och Pernilla Edholm kommer att täcka hela regionen, med bas i Beirut, från och med september, skriver SVT.se.

Stina Blomgren har arbetat som SVT-korrespondent i Mellanöstern i flera år, med bas i såväl Beirut som Kairo. Pernilla Edholm är tidigare Mellanösternfotograf för SVT.

"Mellanöstern är så maxat och dramatiskt, väldigt annorlunda jämfört med Sverige. Vi vet ganska mycket om konflikter, politik och religion, men bortom detta står människor – med allt vad det innebär att vara människa. Och där är det ju inte mycket som skiljer oss åt. Det skulle jag vilja göra lite tydligare i vår rapportering", säger Pernilla Edholm i en kommentar.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies