Gå direkt till textinnehållet

Utredning om korreattack lagd på is

Den ryska förundersökningen om attacken i mars 2016 mot Sveriges Radios korrespondent Maria Persson Löfgren uppges vara nedlagd. Oacceptabelt, menar Sveriges Radios VD. UPPDATERAD

Det rapporterar Ekot. Enligt den ryska tidningen Gazeta är anledningen att polisen inte kommer längre i sökandet efter gärningsmännen.

Sveriges Radios VD Cilla Benkö säger att uppgifterna, om de stämmer, är oacceptabla:

”Vi kan inte acceptera att undersökningen läggs på hyllan utan uppmanar svenska regeringen att ta kontakt med ryska motparter för att både påpeka detta men också för att klargöra vad detta besked egentligen innebär. Den ryska polisen måste fortsätta arbetet att faktiskt få tag i de skyldiga och ställa dem inför rätta”, säger Cilla Benkö i en kommentar.

Journalisten har tidigare berättat om den brutala attacken mot Maria Persson Löfgren, som skedde under en reportageresa i i den ryska delrepubliken Ingusjien i mars 2015. Den minibuss hon och sju andra journalister och människorättsaktivister färdades i prejades plötsligt av vägen av tre eller fyra bilar och ett 20-tal påkförsedda män gick till attack. Maria Persson Löfgren blev utsliten ur bussen och kastad mot en järnbalk.

Fler videos
Fler avsnitt