Gå direkt till textinnehållet

Måndagsmötet: Jack Werner

Jack Werner startade i onsdags klockan 17.53 Facebookgruppen Rädda Namn & Nytt i Dagens Nyheter . När han vaknade på torsdag morgon hade gruppen fått 500 medlemmar. Vid 17-tiden i fredags var medlemsantalet 1 866 och på måndagen var den uppe i 3200 medlemmar.

 Vem är du?

– Jag är 20 år och redaktör för lista.se, en hemsida för alla som tycker om listor om vad som helst. Tidigare var jag PR-ansvarig för produktionsbolaget Amok Studios och jobbade åt bokklubben Kalla kulor.

Jag trodde att NoN mest hade äldre läsare, men du är ju ung…

Annons Annons

– Jag kan citera en medlem i gruppen som skrev: "NoN får unga att upptäcka att de är gamla och att de är tillfreds med det. "NoN är en 50+sida som hittat en ny engagerad publik. Vi lever i en tid då alla vill vara 23 år så länge som möjligt. Då är det befriandemed NoN.

Varför detta engagemang för NoN?

– Jag tycker om de kufiska kommentarerna och den avslappnade stilen. För många som läser DN bakifrån fungerar sidan som en sorts ledarsida. Ingen annan tidning har en sådan sida. Och så dialogen mellan NoN och läsarna. Vi älskar varandra.

Vem är din favoritskribent på NoN?

– Hanna Hellquist. Hon sätter ord på behovet av erfarenhet, hon är en rolig person som kan berätta om hur det är att dricka hembränt i Värmland. Hon verkar samtidigt vara både ung och gammal och ha en trygg bas i sig själv.

Fler avsnitt
Fler videos