Gå direkt till textinnehållet

UNT utsedd till Årets dagstidning

Upsala Nya Tidning utsågs till Årets dagstidning i Medievärldens och Tidningsutgivarnas tävling. Aftonbladet kammade hem flera priser under tisdagskvällens gala.

UNT får helhetspriset med motiveringen: "En medveten superkraftsamling från hela företaget och ständiga dialoger med publiken och annonsörer i de olika kanalerna genererar tillväxt. Årets vinnande mediehus tar en större, snabbare och kaxigare plats i sin omvärld och omvärlden hänger på i mobilen, tv, tidningen och evenemangen. Kort sagt det går riktigt bra för en vinnare."

Aftonbladet vann klassen Årets dagstidning – digitala medier med motiveringen: "Luckan till klungan av utmanare är större än på länge – men vinnaren slår inte av på takten. Ett kraftcentrum för den digitala utvecklingen. Oavsett om det gäller mobilt, betallösningar eller journalistiska grepp. De är imponerande hungriga. Det ska hela medie-Sverige vara glada för."

Till Årets medieledare utsågs Aftonbladets publisher Jan Helin med motiveringen: "Vinnaren är en inspiratör och pådrivare för alla som söker framtidslösningar på dagstidningarnas unika utmaningar. Under Jan Helins ledning har Aftonbladet nått en oomstridd tätposition i medieutvecklingen. Genom höjd blick, modiga beslut och publicistisk öppenhet har han visat branschen en väg mot framtiden."

Sportbladet tog hem titeln Årets redaktion med motiveringen: "Tomas Tranströmer och Lotta Schelin har gjort det i sina genrer. Här är en vinnare som är både poetiskt eftertänksam och målmedvetet supersnabb, väljer rätt arena för varje publicering och använder redaktionens stora expertkunskap med kirurgisk precision i allt som berättas och granskas. Då är hela publiken med – också den som trodde sig vara ointresserad."

Svenska Dagbladet – Nordnet vann priset Årets annonskampanj, Kent Gustafsson, Corren utsågs till Årets säljare, Mediekompaniet blev Årets annonsorganisation, Aftonbladet tog hem priset Årets marknadsinsats och Omni fick priset Årets innovation.

Läs mer på Medievärldens sajt.

Fler videos
Fler avsnitt