Gå direkt till textinnehållet
Third Ear Studio.

Tio får gå från Third Ear Studios

Förhandlingarna om sparpaketet på Third Ear Studio är avslutade och tio av 21 anställda i Sverige får gå. 

Som Journalisten tidigare rapporterat varslade poddproduktionsbolaget Third Ear Studios svenska verksamhet personalen om uppsägning. Enligt Journalistens uppgifter rörde det sig om mellan fem  och tio tjänster som skulle försvinna – nu står det klart att tio personer sägs upp till följd av arbetsbrist. Det rapporterar Dagens Media. Totalt jobbar 30 personer på bolaget, och 21 av dem i Sverige.

Sparpaketet följer på en nedgång i efterfrågan på poddproduktioner. Vdn Azra Osmancevic säger till Dagens Media att de nu kommer att fokusera på bolagets egna produktion av poddar.

– Framförallt handlar sparpaketet på Third Ear om att vi nu renodlar vår affär och har ett tydligare fokus på vårt originalinnehåll och en bredare vidareutveckling och förvaltning av immateriella rättigheter.

Den lokala journalistklubbens ordförande Tanvir Mansur uppger för Dagens Media att han är besviken över utfallet av förhandlingarna.

– Vi är inte nöjda med resultatet, men förhandlingarna har inte formellt slutat i oenighet. Dels hade vi hoppats på en bättre lösning på hela situationen, dels på bättre villkor för de som sägs upp, säger han.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos