”Svenska medier genomskådar inte Kinas propaganda”

27 november, 2018

DEBATT Kinaforskaren och tidigare kulturattachén i Peking Magnus Fiskesjö anklagar i en debattartikel i Journalisten svenska journalister för godtrogenhet när det gäller kinesisk propaganda.

I debattartikeln ger Magnus Fiskesjö exempel på när han menar att svenska medier misslyckats med att genomskåda propaganda från Kina.

”Diktaturens representanter borde inte tillåtas mala på oemotsagda som de fått t ex i SvD (flera gånger nu) och i andra medier, material som bums återanvänds av ambassaden som propaganda med lånta fjädrar, utan få mycket hårdare följdfrågor. Svenska läsare måste få propagandalögnerna tydligt förklarade och exponerade”, skriver Magnus Fiskesjö.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies