Gå direkt till textinnehållet

SR: ”Vi har inte nåtts av några hot efter brevet”

Precis som SVT har också SR ökat på sin säkerhetsbudget de senaste åren, eftersom man sett att hoten ökat allt mer. Men det finns inga konkreta hot mot företaget eller medarbetarna kopplat till avslöjandet att en artist uppmanat en gängledare att kidnappa eller hota P3-medarbetare. 

Journalisten berättade tidigare idag om en 25-årig artist som i ett brev skrivet i häktet uppmanat en gängledare att hota eller kidnappa medarbetare på P3, för att få kanalen att oftare spela rapparens musik.

SRs presschef Claes Bertilsson säger till Journalisten att företaget inte har mottagit några hot utifrån brevet.
– Men vi tar alltid säkerhetsrelaterade frågor på största allvar och har kopplat in vår säkerhetsavdelning i ärendet som vi alltid gör, säger Claes Bertilsson. 

Johanna Lindblad Ahl är klubbordförande på SR. Eftersom de suttit i årsmöte under två dagar har hon inte hunnit uppfatta så mycket om stämningen bland journlisterna efter Expressens avslöjande.

Annons Annons

– Oavsett är det aldrig okej med hat eller hot. Som jag har förstått det har den här personen också menat att det bara var ett skämt, ett väldigt dåligt skämt i så fall. Att vilja kidnappa eller hota någon för att få sin musik spelad är ingenting man skämtar om, säger Johanna Lindblad Ahl.

Bör SR fundera igen över om man ska prisa den här grupperingen av artister kopplade till gängkriminalitet, och spela deras musik?

– Det har jag ingen uppfattning om och vi har inte diskuterat det i klubben heller.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Nej, inte vad jag kan komma ihåg. Som jag har förstått det har det här varit ett brev som inte hann komma ut (från häktet red.anm), men det förtar inte hotet i sig eftersom meningen var att det skulle göra det. Jag vet inte om det var riktat mot en enskild medarbetare eller bara generellt mot medarbetare på P3, men oavsett är det här att ta det ett steg längre. Det är ytterst allvarligt.

Klubben ska nu ta kontakt med P3-sektionen för att se efter om de behöver extra stöd.

– Ingen har kontaktat oss om stöd, men jag hoppas att även företaget erbjuder det, säger Johanna Lindblad Ahl.

Fler avsnitt
Fler videos