Gå direkt till textinnehållet

Schibsteds vd slutar

Kristin Skogen Lund slutar som koncernchef för Schibsted när en ersättare hittats. Samtidigt drar sig bolaget ur Viaplay.

Schibsted som äger bland annat Svenska Dagbladet och Aftonbladet byter ledning. I samband med att bokslutet för 2023 släpptes på onsdagsmorgonen meddelade Kristin Skogen Lund att hon slutar som vd när en ersättare hittats.

Schibsted är på väg att delas upp i två bolag. Huvudägaren stiftelsen Tinius vill köpa ut nyhetsmedierna från koncernen och lägga i ett eget bolag med Siv Juvik Tveitnes som vd.

Schibsted drar sig nu också ur sin investering i Viaplay efter att i höstas ha köpt 10,1 procent av aktierna i krisbolaget.

Annons Annons

Nettovinsten för Schibsted blev 2,1 miljarder kronor under fjärde kvartalet 2023. Nyhetsmedierna i koncernen hade en lönsamhetsförbättring och rörelseresultatet blev 266 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 13 procent. Intäkterna från digitala prenumerationer ökade med tolv procent och de digitala annonsintäkterna i de svenska nyhetsmedierna ökade med fem procent under kvartalet.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos