Gå direkt till textinnehållet

Sanningen om frågorna i Min sanning

Råmaterialet från Anna Hedenmos intervju med Magda Gad har läckt från SVT.

Magda Gad har fått tillgång till råmaterialet och transkriptionen från den omdebatterade intervjun i SVTs Min sanning.

Som Journalisten berättade tidigare i veckan har Magda Gad kritiserat SVT och programledaren Anna Hedenmo för att hon ska ha fått frågor om sin sexuella läggning under intervjun, men frågorna och svaren klipptes bort. Anna Hedenmo har förnekat att hon ställt sådana frågor.

Igår kväll publicerade Magda Gad utdrag ur transkriptionen av intervjun på Twitter.

Annons Annons

”Det finns personer på SVT som inte tycker om att SVT ljuger. Här kommer tidskod och transkribering”, skriver Magda Gad i en tweettråd.

Enligt Magda Gad ska de ha pratat länge om hennes jobb som redaktör på QX och om hbtq-frågor. Därefter är ordväxlingen:

AH: ”Och hur mycket av det här var din identitet under de här åren?”

MG: ”Nej, inte speciellt mycket.”

AH: ”Och idag?”

MG: ”Nej.”

Anna Hedenmo uppger för Aftonbladet nästan identiska formuleringar, efter att samtalet handlat om Gads tid som reporter på QX:

”Då berättade hon hur hon än idag bär med sig känslan av empati och respekt för transpersoner, att lyssna på de som gått igenom trauman och varit i utsatta positioner. Hon säger att hon lärt sig mycket av det. Och då frågar jag ’och hur mycket var det här din identitet under de här åren?’ Det är min fråga”, säger Anna Hedenmo till Aftonbladet.

Gad svarar ”Nej, inte speciellt mycket”, enligt Hedenmo.

”Då kommer nästa fråga från mig; ’och i dag?’ Då säger hon bara ’nej’, och sedan går vi vidare i intervjun, säger Anna Hedenmo till tidningen.

Anna Hedenmo hävdar att frågan är ”vidöppen” medan Magda Gad hävdar motsatsen.

”Att få frågan om hur mycket HBTQ som är ens identitet är en fråga om sexuell läggning. En fråga jag fick två gånger, hur min identitet var förr och i dag. SVT ljuger och efterhandskonstruerar”, skriver Magda Gad på Twitter.

Fler avsnitt
Fler videos