Romina Pourmokhtari (L) måste svara på frågor från fackpress

16 oktober, 2023

DEBATT Det är ett demokratiskt problem att klimat- och miljöminister Romina Poumokhtari inte tar sig tid att svara på frågor från journalister inom fackpress och med djup kunskap inom våra områden, skriver Annika R Hermanrud, publisher och ansvarig utgivare, LRF Media, Lilian Almroth, chefredaktör ATL och Annika Lindecrantz, chefredaktör Land Lantbruk i ett öppet brev till klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Att Sveriges klimat- och miljöminister gör sig oanträffbar försvårar inte enbart det journalistiska arbetet på våra respektive tidningar. Det utgör i förlängningen ett hot mot vår demokrati när våra folkvalda konsekvent vägrar att låta sig intervjuas av journalister och undviker att svara på sakfrågor, skriver de bland annat i det öppna brevet .

Läs också: Kritiken: Miljöministern duckar intervjuer

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies