FOTO: Tor Johnsson

Presstödet höjs
med 110 miljoner

14 februari, 2018

En ny typ av stöd för bevakning av så kallade vita fläckar införs, uppger kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) och representanter för sju riksdagspartier.

I en artikel på DN Debatt presenterar i dag Alice Bah Kuhnke och representanter för sju riksdagspartier (alla utom SD) en bred överenskommelse om ett nytt presstöd som införs från 1 januari 2019. Totalt höjs stödet med 20 procent och ett nytt stöd införs för journalistik i områden som är svagt eller inte alls bevakade. Det nya stödet kommer att ha ett tak på en miljon kronor per kommun.

Dessutom införs ett vidareutvecklat teknikneutralt innovations- och utvecklingsstöd. Driftstödet och distributionsstödet höjs och förlängs.

Det statliga mediestödet kommer att höjas med 55 miljoner kronor för år 2019 och med ytterligare 55 miljoner kronor från och med år 2020. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies