Premiär för nyheter i Helsingborg

13 april, 2015

FOTO: SVT Nyheter Helsingborg Samtal med I söndags hade Sveriges televisons nyhetssändningar i Helsingborg premiär. Det var en kort sändning som förlöpte utan några problem berättar redaktör Per Lärka.

Redaktionen i Helsingborg är en del av Sveriges Televisions satsning på flera lokala nyhetsprogram. Nyheter Helsingborgs redaktion består av sex personer och kommer täcka ett område på elva kommuner i nordvästra Skåne med totalt cirka trehundrattiotusen innevånare.

– Sändningen i sig gick bra men vi har fortfarande problem att många inte kan se våra program, säger Per Lärka.

Hur kommer det sig?

– I vissa fall ligger ansvaret på distributörerna att koppla rätt. Men vissa kommer nog tyvärr inte sända SVT Nyheter Helsingborg alls. Vilket ju är synd för de tittare som sett fram emot detta.  

Hur länge har ni planerat för det här?

– Länge. Sveriges Television gjorde en analys och såg att det hände mycket med Sveriges befolkningsstrukturer och att det fanns ett behov av att bli mer lokala.

Ambitionerna med SVT Nyheter Helsingborg är att göra 6 till 8 minuter relevanta nyheter berättar Per Lärka som tidigare arbetade på SVT Sydnytt.

Hur har Nyheter Helsningborg mottagits av publiken?

– Inte så många reaktioner än. Men vi har fått en del hurra-rop på sociala medier.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Samtal med

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies