OS och fotbolls-VM på listan

15 november, 2013

OS, fotbolls-VM, Vasaloppet och Nobelfesten. Det är de evenemang som när de sänds i TV ska kunna ses av de flesta. Det skriver Myndigheten för radio och TV i en rapport till regeringen.

I februari 2013 fick Myndigheten för radio och TV i uppdrag av regeringen att analysera och lämna förslag på en lista på evenemang som anses av ”särskild vikt”.  

Minst 80 procent av befolkningen ska ha tillgång till den kanal där evenemanget sänds. Evenemanget ska ha ett brett allmänintresse och inträffa högst en gång per år.

Myndigheten förslår att sommar- och vinter-OS, fotbolls-VM, Vasaloppet och Nobelfesten ska finnas med på en sådan lista.

Det är regeringen som kan fatta beslut om att införa en lista över evenemang som anses viktiga för det svenska samhället.

De TV-kanaler som uppfyller kraven på att nå en majoritet av befolkningen är SVT, TV4, MTG och SBS. Myndigheten anser även att betal-TV-abonnemang kan likställas med fri TV eftersom det är en allmänt förekommande finansieringskälla för TV.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies