Ny chefredaktör på Sundsvall Tidning

27 juni, 2011

Mats Åmvall blir ny chefredaktör på Sundsvall Tidning. Den 1 november slutar den nuvarande chefredaktören Kjell Carnbro och Mats Åmvall börjar den 1 oktober.

- Det här är en mycket bra lösning för Sundsvalls Tidning, säger vd Örjan Folkesson. Mats Åmvall har lång och gedigen erfarenhet av redaktionellt arbete och har varit en av arkitekterna i det bygge som Hälsingetidningar gjort. ST-koncernen står inför stora förändringar och här kommer Åmvall att spela en viktig roll säger Örjan Folkesson i ett pressmeddelande.

Mats Åmvall själv tycker att det ska bli spännande att ta sig an Sundsvalls Tidning.

- Ja, det ska bli väldigt roligt.

Varför börjar du en månad tidigare än vad Kjell Carnbro slutar?

- Det finns flera skäl till det. Det finns ett värde i att både han och jag är på plats samtidigt, vi kan prata igenom hur saker och ting fungerar. Dessutom får jag möjlighet att prata ostört med alla medarbetare så sköter Kjell utgivningen och det ansvaret under tiden.

Vad har du för planer med Sundsvalls Tidning?

- Det är lite för tidigt att säga. Men jag har ju förstått så mycket att tillsammans med Dagbladet ska vi försöka hitta redaktionell samverkan på något plan. Vi gör ju redan idag bilagor tillsammans och det är möjligt att vi kan utveckla det där ytterligare. Men jag vet inte hur det där kommer att se ut och vi ska sitta ner och analysera det ytterligare, säger Mats Åmvall.

Samtidigt utsågs Daniel Bertils till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Hälsingetidningar med tillträde 1 oktober. Bertils är sedan flera år redaktionschef i samma företag och har också haft en nyckelroll i Hälsingetidningars utveckling.

 

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Anders Andarve mån, 2011-12-19 22:22
Carnbro lämnar över en välskött tidning i Sundsvall. Dessutom skall han ha stor cred för att han räddade Dagbladet.En medial hedersman som verkat för god journalistik i Västernorrland.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies