Konkursen på TV4 Fyrstad väntad

27 maj, 2003

TV4 Fyrstad i Uddevalla, som på egen begäran försatts i konkurs, har en längre tid dragits med ansträngd ekonomi och konkursen var väntad.

TV4 Fyrstad i Uddevalla, som på egen begäran försatts i konkurs, har en längre tid dragits med ansträngd ekonomi.

– Beskedet kom inte som en blixt från klar himmel. Vi har länge anat att det här kunde ske, säger journalistklubbens ordförande Agneta Sandberg.

– Annonsförsäljningen har gått dåligt och för två månader sedan insåg vi att företaget kanske inte skulle klara sig. Vi har försökt spara på allt som går, men det har inte räckt.

Stationen har varit fristående från TV4 AB och har ägts av tre privatpersoner, Agneta Riddar, Hans Ottosson och Lennart Forsberg.

TV4 AB har tidigare tackat nej till att friköpa stationen i Uddevalla, men TV4 AB berörs ändå eftersom bolagets i avtal med staten förbundit sig att sända lokal-TV i samma omfattning som 1996.

TV4 har nu dragit tillbaka TV4 Fyrstads sändningsrätt för program och reklam, och konkursförvaltaren kommer inte att försöka rekonstruera företaget. De 18 anställda, varav fem journalister, har gjort sin sista arbetsdag på TV4 Fyrstad.

– Vi blir arbetslösa, säger Åsa Sandberg. Säljarna kanske kan få nya jobb här i trakten, men för journalisterna får svårare att hitta nya jobb i närheten.

Arbetsmarknaden för journalister är kärv i regionen, där senast Göteborgs-Posten varslat anställda.

På torsdagskvällen sänds TV4 Stockholm i Uddevalla-området. En möjlighet är att TV4 AB senare låter TV4 Göteborg sända även över Uddevalla.

@Byline:Håkan Lindqvist

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies