Gå direkt till textinnehållet

Kennet Lutti: ”Jag har fått oerhört många reaktioner”

Sanna Wikströms död För en vecka sedan publicerade Journalisten reportaget om Sanna Wikström som avled i december. Hennes sambo Kennet Lutti har fått många reaktioner – och berättelser.

Det har gått en vecka sedan Journalisten publicerade reportaget om Sanna Wikström, tidigare journalist på Gefle Dagblad som avled den 8 december förra året. Kennet Lutti som i reportaget anklagar Mittmedia för hennes död har sedan dess fått ta emot mängder av samtal, mejl och meddelanden.

– Folk som har hört av sig beklagar sorgen, och är själva ledsna och upprörda. Det är oerhört många som mejlar och ringer. Några berättar om egna upplevelser. Jag hoppas att uppmärksamheten kring det som hände Sanna leder till att de här viktiga frågorna hamnar i fokus, och att Mittmedia ser över sin personalpolitik. Det gläder en gammal reporter och chefredaktör att se att reportage kan skapa reaktioner, säger Kennet Lutti.

Men alla har inte varit positiva till reportaget. PeO Wärring kritiserar i Medievärlden reportaget hårt, och skriver bland annat att Kennet Lutti är i ”stor chock” och att man därför borde ha varit försiktig med att återge vad han har att säga.

Annons Annons

– Han vet ju inte vad han pratar om. Jag är inte i chock. Jag är förbannad. Chocken kom för två år sedan när Mittmedia anklagade Sanna för att vara illojal. Jag känner förstås en stor sorg efter Sanna, men jag insåg i höstas att det skulle sluta illa, säger Kennet Lutti.

Fler avsnitt
Fler videos