Katrin Säfström
tar över Kvällsposten

3 juni, 2016

Katrin Säfström blir ny chefredaktör för Kvällsposten. Hon har tidigare varit chefredaktör för bland annat Folket och Länstidningen i Södertälje samt tidningschef för Nerikes Allehanda.

”Det känns roligt att få vara med i den starka utveckling som Expressen visar nu, digitalt och nyhetsmässigt. Jag hoppas tillföra det jag brinner för: lokal journalistik, viljan att beröra och vara först på nyheter”, säger Katrin Säfström i ett pressmeddelande.

Thomas Mattsson, ansvarig utgivare för Kvällsposten och Expressen, säger att han är imponerad över Katrin Säfströms arbete på Nerikes Allehanda:

”Katrin kommer att bidra till att utveckla Kvällsposten, Sydsveriges största kvällstidning, och vara värdefull i Expressens ledningsarbete.”

Katrin Säfström slutade sin tjänst som tidningschef för Nerikes Allehanda i april.  Hon motiverade beslutet med att hon anställdes i ett annat företag, med en annan uppgift.

”Det är viktigt som högsta chef att kunna följa ägarnas strategi. Det är inte speciellt konstigt att det blir förändringar på chefspositioner när ett företag byter ägare. Det är mycket som ska förändras på NA nu och jag är inte rätt person i det läget", sade hon till NA.se

Katrin Säfström kommer att ingå i Expressens redaktionsledning som nu består av:
• Thomas Mattsson, ansvarig utgivare
• Karin Olsson, kulturchef och stf ansvarig utgivare
• Magnus Alselind, redaktionschef nyheter
• Lina Modin, administrativ redaktionschef
• Klas Granström, redaktionschef digitala medier
• Johanna Odlander, editionschef sociala medier
• Bella Levy, chef Expressen TV
• Katrin Säfström, chefredaktör Kvällsposten
• Sofia Dahlström, chefredaktör GT
• Anders Nettelbladt, utvecklingsredaktör
• Anna-Clara Welander, chef Expressen Magasin
• Karin Skogh, editionschef Expressen.se
• Mattias Lundell, editionschef Expressen.se

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet




Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies