Journalistcenter
stormat i Krim

4 mars, 2014

De senaste dagarna har ett journalistcenter stormats, en TV-kanal har stängts och en journalist attackerats på Krimhalvön.

På måndagen attackerades Tatjana Rikhtun, chefredaktör på webbtidningen 911 Sevastopol när hon filmade soldater som omringade en militäranläggning i Sevastopol. Hennes kamera beslagtogs.

Centret för undersökande journalistik i Simferopol stormades i söndags och ockuperades under en kortare stund.

Regionalparlamentet i Krim gick i går ut med en varning till ukrainska medier, och hotade med att stoppa partisk information, och fullföljde strax därefter hotet genom att stoppa den enda oberoende TV-kanalen i Krim – Chernomorskaya Teleradiokompaniya. Kanalens sajt utsattes under måndagen också för en DOS-attack.

Det rapporterar Committee to Protect Journalists (CPJ).

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies