FOTO: Pontus Eklund

Jacob Hård tilldelas Lukas Bonniers Stora Journalistpris

20 november, 2020

Stora journalistpriset SVTs sportkommentator Jacob Hård vinner Lukas Bonniers Stora Journalistpris 2020.

Lukas Bonniers Stora Journalistpris delas varje år sedan 1992 ut till en journalist som under lång tid visat prov på skicklighet och framstående journalistisk gärning. Årets pris går till Jacob Hård.

Juryns motivering lyder: ”Han skapar dramatik, panik och eufori för generationer i tv-soffan. Alltid i perfekt balans mellan folklighet, proffsighet och passion.”

Traditionsenligt fick årets pristagare reda på att han vunnit genom att luras av verkställande juryledamot Stefan Mehr. Den här gången skedde det genom en påhittad intervju om hur coronaåret påverkat journalistiken. Se Jacob Hårds reaktion på Stora Journalistprisets sajt eller SVT.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Stora journalistpriset

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies