Gå direkt till textinnehållet

Hälsingetidningar lyfter fram läsarnas nyheter

På Hälsingetidningars nya sajt, Helahalsingland.se, kan läsarna själva skriva artiklar. På ortsnivå modereras inte artiklarna utan skribenterna ansvarar själva för innehållet.

Genom att bli medlem kan läsarna skriva texter på sajten. Framför texterna står det "Medlemsartikel", för att skilja ut dem från de artiklar som skrivs av anställda journalister på Hälsingetidningar: Hudiksvalls Tidning, Ljusdals-Posten, Ljusnan och Söderhamns Kuriren.

Klickar man vidare på en "medlemsartikel" kommer man till skribentens egen sida som erbjuds alla som är medlemmar i helahalsingland.

– Det unika är att vi tillåter medlemmarna att publicera sina artiklar själva. På lokal nivå är de själva ansvariga för det de skriver, säger Magnus Söderlund, affärschef för Nya Medier, Hälsingetidningar.

Annons Annons

Webbplatsen är uppbyggd i tre nivåer. Det är endast på bynivå som läsarnas texter är omodererade och där skribenten själv ansvarar för innehållet. Först när texten publiceras på kommunnivå eller på avdelningen som täcker hela Hälsingland som innehållet granskas.

Utöver nyheter kan läsarna även blogga, publicera egna fotografier och skapa nätverk.

– Vi har kombinerat det bästa av två världar till en sajt, säger Magnus Söderlund.

Hälsingetidningar ger ut Hudiksvalls Tidning, Ljusdals-Posten, Ljusnan och Söderhamns Kuriren samt fyra gratistidningar. Samtliga tidningar ingår i Mittmedia.

Fler avsnitt
Fler videos