Hälsingetidningar lyfter fram läsarnas nyheter

24 mars, 2009

På Hälsingetidningars nya sajt, Helahalsingland.se, kan läsarna själva skriva artiklar. På ortsnivå modereras inte artiklarna utan skribenterna ansvarar själva för innehållet.

Genom att bli medlem kan läsarna skriva texter på sajten. Framför texterna står det "Medlemsartikel", för att skilja ut dem från de artiklar som skrivs av anställda journalister på Hälsingetidningar: Hudiksvalls Tidning, Ljusdals-Posten, Ljusnan och Söderhamns Kuriren.

Klickar man vidare på en "medlemsartikel" kommer man till skribentens egen sida som erbjuds alla som är medlemmar i helahalsingland.

- Det unika är att vi tillåter medlemmarna att publicera sina artiklar själva. På lokal nivå är de själva ansvariga för det de skriver, säger Magnus Söderlund, affärschef för Nya Medier, Hälsingetidningar.

Webbplatsen är uppbyggd i tre nivåer. Det är endast på bynivå som läsarnas texter är omodererade och där skribenten själv ansvarar för innehållet. Först när texten publiceras på kommunnivå eller på avdelningen som täcker hela Hälsingland som innehållet granskas.

Utöver nyheter kan läsarna även blogga, publicera egna fotografier och skapa nätverk.

- Vi har kombinerat det bästa av två världar till en sajt, säger Magnus Söderlund.

Hälsingetidningar ger ut Hudiksvalls Tidning, Ljusdals-Posten, Ljusnan och Söderhamns Kuriren samt fyra gratistidningar. Samtliga tidningar ingår i Mittmedia.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies