GP anmäls för
åldersdiskriminering

29 november, 2013

En journalist har anmält Göteborgs-Posten till Diskrimineringsombudsmannen för åldersdiskriminering.

Bland annat ska det handla om att redaktionsledningen låtit mindre meriterade medarbetare gå före vid tillsättningen av tjänster som även äldre medarbetare sökt. Dessutom ska äldre anställda med tiden ha fått enklare uppgifter, som anmälaren beskriver som långt under personernas kvalifikationer, och placerats på tjänster med obekväma arbetstider.

Anmälaren skriver att anställda vid samtal med HR-avdelningen fått besked att de visserligen kan jobba till 67, men att de då inte kan räkna med att fortsätta med de arbetsuppgifter de haft de senaste åren. Anmälaren anser att GP vill att de äldre på redaktionen ska säga upp sig i förtid.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies