FOTO: Tor Johnsson

GDs chefredaktör
tar timeout

26 januari, 2018

Arbetsmiljön på Mittmedia Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg tar en timeout under tre månader efter anklagelserna som riktats mot tidningen efter Sanna Wikströms död.

På ett möte med personalen på Gefle Dagblad på torsdagseftermiddagen meddelade chefredaktören Anna Gullberg att hon tar en timeout. 

Bakgrunden till timeouten är de anklagelser som i Journalisten riktats mot Mittmedia och Gefle Dagblad rörande tidigare medarbetaren Sanna Wikströms död.

I ett pressmeddelande skriver Mittmedia:

”De senaste dagarna har skarp kritik riktats mot företaget i olika kanaler. Den allvarligaste kritiken handlar om arbetsgivarens ansvar efter det att en medarbetare mycket tragiskt har gått bort. 

Medarbetaren, Sanna Wikström, arbetade som journalist på Gefle Dagblad. Våren 2016 träffades en överenskommelse och hon lämnade tidningen, efter en tids sjukdom och vård på sjukhus gick hon bort i december 2017.

Efter ett möte med alla medarbetare på Gefle Dagblads redaktion igår, har chefredaktör och ansvarig utgivare Anna Gullberg bestämt sig för att vara ledig och hon kommer vara frånvarande i tre månader.”

Anna Gullberg säger i en kommentar:

”Min redaktion behöver lugn och ro, och få en chans att läka efter en svår tid. Det förtjänar alla fina medarbetare. Jag är just nu inte den bästa ledaren jag kan vara för Gefle Dagblad och då ska jag inte heller vara det. Jag är både trött och ledsen, och jag behöver tid för reflektion.”

”Det är allvarlig kritik som har framförts och jag förstår att Anna Gullberg behöver egen tid för att bearbeta och reflektera”, säger Mittmedias VD Per Bowallius i pressmeddelandet.

Anna Gullberg har utsett Daniel Bertils som ställföreträdande ansvarig utgivare för Gefle Dagblad.

Arbetsmiljön på Mittmedia

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies