Frilans Riks gör kampanj för skäliga frilansarvoden

17 december, 2021

Frilansjournalister tjänar ofta mindre idag än för femton år sedan. Nu genomför Frilans Riks en kampanj för skäliga arvoden och kommer att kontakta medier som köper in mycket frilansmaterial men betalar dåligt.

Det skriver representanter för Frilans Riks i en debattartikel på Journalisten.se och nämner Bonnier News Local, Aller Media och Spring Media som exempel på uppdragsgivare som inte gör rätt för sig.

”Det här är förstås en ohållbar utveckling. Låga ersättningar är inte bara ett problem för den enskilde frilansen, det leder dessutom till sämre journalistik, utebliven eller ytlig bevakning och färre som bevakar makthavarna” skriver Frilans Riks.

Genom att ta upp frågan till diskussion vill man få uppdragsgivare att förstå att en frilansjournalist inte ska tjäna sämre än vad man betalar anställda.

Läs hela debattartikeln här.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies