Gå direkt till textinnehållet

”Först och främst är det en social grej”

Har du inte anmält dig till Medieruset än? Då är det dags nu! Den 9 september ska mediebranschen åter träffas för att springa Medieruset på  Stockholm stadion. Journalisten har pratat med några som anmält sig. Jonas Ohlin, reporter på SVT Nyheter, är en av dem.

Varför springer du Medieruset?
– Först och främst är det en social grej. Det är ett bra sätt att samla redaktionen, särskilt efter ett sådant här år med mycket distansarbete. Att ses utomhus för ett lopp och sen ha picknick tillsammans känns som ett bra sätt att umgås. Konceptet för Medieruset är så bra, för de som är tävlingsmänniskor kan köra på och de som mer vill lunka kan göra det, utan att man sinkar någon.

Har du varit med förut?
– En gång tidigare, för cirka tio år sedan när jag jobbade på Privata Affärer. Jag är ingen stor löpare, jag har lite trassel med knäna. Gränsen går vid någon mil, så ett par kilometer ska gå bra.

Ni har ett lag, vad heter det?
– Vi heter SVT Nyheter. Helt neutralt och lite tråkigt kanske, men det har helt enkelt inte funnits möjlighet att sitta ned vid ett fikabord och spåna fram något roligare namn. Så då fick det bli som det blev. Vi är nio personer i laget.

Annons Annons

Tror du att ni kommer att slå konkurrenterna i grannen radiohuset?
– Vi får väl se, men det vore kul om Eko-redaktionen ställde upp med ett lag och även andra redaktioner i tv-huset. Det är bra att loppet är i september, för då hinner man fortfarande träna lite.

Fotnot: Här kan du anmäla dig till Medieruset 2021: 

https://www.journalisten.se/medieruset-ar-tillbaka

Fler avsnitt
Fler videos