Förlikning i tvisten med Dagens Nyheter

24 mars, 2015

Journalistförbundet och Almega/Medieföretagen har nått en förlikning i ärendet om turordningsbrott på Dagens Nyheter. Förlikningen innebär individuell kompensation till var och en av de åtta medlemmarna. Journalistförbundet återkallar samtidigt målet i Arbetsdomstolen.

I augusti 2014 stämde Journalistförbundet Dagens Nyheter i Arbetsdomstolen för brott mot turordningsreglerna i Lagen om anställningsskydd (LAS). Åtta medlemmar i förbundet, med lång anställningstid på företaget, hade ett år tidigare sagts upp, utan att företaget kunnat visa att de saknade tillräckliga kvalifikationer för att kunna fortsätta arbeta.

Journalisten har tidigare skrivit om att åtta erfarna journalister som arbetat i mellan 15 och 40 år på tidningen sagts upp med motiveringen att de saknar kvalifikationer. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies