Filippinska myndigheter vill stänga fredspristagarens nyhetssajt

29 juni, 2022

Nobelpristagaren Maria Ressa driver sedan 2012 nyhetssajten Rappler. Nu har den filippinska regeringen bestämt att den måste stänga, berättar hon enligt CNN.

Det är inte första gången Maria Ressa har problem med myndigheterna, Journalisten har tidigare berättat att Filippinernas allmänna åklagare ville förbjuda henne att resa direkt från USA till Norge för att ta emot Nobels fredspris.

De senaste åren har Maria Ressa haft en rad rättsliga tvister med myndigheterna, vilket hon själv menar beror på den kritiska rapporteringen Rappler bedriver, rapporterar CNN.

Beslutet att stänga ned Rappler kommer dagen innan president Duterte lämnar posten för att efterträdas av Ferdinand Marcos Jr, son till den förre diktatorn Ferdinand Marcos Sr.

Maria Ressa uppger att de kommer att överklaga beslutet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies