Gå direkt till textinnehållet

”De sade inget om att åka till Syrien”

Fokus chefredaktör Martin Ahlquist (bilden) berättar för Journalisten att Magnus Falkehed planerade reportageresor till Libanon och Egypten. Men Syrien nämndes aldrig i korrespondensen.

Det är fortfarande oklart vilken redaktion Magnus Falkehed och Niclas Hammarström gjort upp med om en möjlig publicering av reportage från Syrien.

Läkartidningen tackade nej till reportaget från Syrien, som Journalisten tidigare berättat. De hade inte heller något uppdrag för tidningen Café, uppger tidningens chefredaktör Jens Stenberg.

Den tredje tidningen som pekats ut är Fokus.

Annons Annons

– I augusti fick vi ett erbjudande om ett reportage från Libanon dit Magnus Falkehed hade planerat att resa med en annan fotograf för att intervjua syriska flyktingar. Dessutom hade han planer på att göra ett reportage från Egypten. Men vi tackade nej till reportagen eftersom vi hade gjort upp med andra frilansar om liknande jobb, säger Fokus chefredaktör Martin Ahlquist.

De två reportageresorna var planerade till tidigare i höstas.

– De sade inget om att åka till Syrien, och jag hittar ingenting i vår korrespondens med Magnus Falkehed om Syrien, säger Martin Ahlquist.

– Det är märkligt att vi fortfarande inte vet vilken redaktion de haft kontakt med inför resan.

Fler avsnitt
Fler videos