FOTO: Tor Johnsson

De blir nya chefredaktörer på Lärarförbundets tidningar

6 december, 2018

Krisen på Lärarförbundets tidningar Frilansjournalisten Håkan Söderberg har redan tillträtt som tillförordnad utgivare för Lärarnas Tidning.

Frilansjournalisten och läraren Håkan Söderberg är ny tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Lärarnas Tidning samt Chef & Ledarskap, och tillträdde redan på onsdagen den 5 december. Han ersätter Örjan Björklund som slutat på grund av ägarens ”dribblande med det publicistiska uppdraget”.

”Vi är glada att kunna rekrytera en så pass erfaren och skicklig journalist som tillförordnad chefredaktör för Lärarnas Tidning. Vi avser att efter årsskiftet påbörja rekryteringen av en ny chefredaktör som långsiktigt ska utveckla titlarna”, säger Sixten Frixon, kanslichef på Lärarförbundet i en kommentar.

Håkan Söderberg är frilansjournalist och har tidigare arbetat bland annat som redaktionschef för Länstidningen i Östersund, chefredaktör för Postens koncerntidning, administrativ sportchef och redaktionssekreterare på Aftonbladet.

”Min fru är fritidspedagog så vi har haft Lärarnas Tidning hemma under många år och jag är väl bekant med tidningen. Jag ser fram emot att få ta mig an det här spännande uppdraget under en tid”, säger Håkan Söderberg i en kommentar.

Karin Södergren blir nästa år tillförordnad chefredaktör tillika ansvarig utgivare för tidningarna Förskolan samt Specialpedagogik under Gertrud Svenséns bortavaro. Hon är i dag chefredaktör för Lärarförbundets tidning Pedagogiska Magasinet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Krisen på Lärarförbundets tidningar

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies