Gå direkt till textinnehållet

Correns löneförhandling går centralt

Östgöta Correspondentens löneförhandling har inte kunnat avslutas och nu kopplas de centrala parterna Journalistförbundet och Medieföretagen in för att lösa problemet.

Årets löneförhandling skulle vara klar den 1 april, men på Corren har förhandlingen dragit ut på tiden. De lokala parterna har inte ens kunnat enas om pottens storlek. Nästa vecka möts parterna uppbackade av förhandlare från Journalistförbundet och Medieföretagen i Linköping.

Bakgrunden till problemet är en stor omorganisation som genomfördes på redaktionen den 1 mars, där många fick nya arbetsuppgifter och befattningar. 26 av journalistklubbens medlemmar fick nya löner.

När lönerevisionen skulle genomföras ville journalistklubben att de 26 medlemmarnas löner skulle ingå i lönepotten, eftersom det är lönerna den sista mars som ska ingå i potten. Efter att koncernledningen i NTM kopplats in sade Correns ledning nej.

Annons Annons

– Det är en jättesoppa. Jag tycker att vi har tolkat avtalet rätt, men nu kommer de centrala parterna hit för att leda diskussionen, säger Annika Ekstedt, ordförande i journalistklubben på Corren.

Fler avsnitt
Fler videos