Gå direkt till textinnehållet

”Bråken på Bulletin är Årets mediehändelse”

De inspelade redaktionsmötena på Bulletin var episka, och bråken där är Årets mediehändelse, tycker Ulf Kristofferson, politisk kommentator, TV4.

Årets scoop: Kalla Fakta avslöjade att svenska EKN erbjudit lånegarantier till affärer med statliga bolag i Belarus. Efter en het debatt om regimens kränkningar av mänskliga rättigheter ledde avslöjandet till att Exportkreditnämnden drog sig ur.
Årets flipp: Det svenska guldet i dubbel vid bordtennis-VM var en enorm prestation. Som skidåkare (på motionsnivå) är jag också otroligt imponerad av de rekordsnabba tiderna vid årets Vasalopp. Att skida nio mil med en snitthastighet på över 25 km/tim borde vara fysiskt omöjligt.
Årets flopp: Annie Lööfs försök att utestänga V och SD har misslyckats helt. De båda ytterkantspartierna har bara fått mer inflytande. Lööf står numera ensam i ”den breda mitten”.

Årets journalist: Här vill jag hylla en konkurrent.  Anders Holmberg på SVT har klivit fram som en mycket skicklig intervjuare i 30 minuter. Utfrågningen av Morgan Johansson är en klassiker.
Årets mörkläggare: Annika Strandhäll hann knappt utses till klimat- och miljöminister förrän hon trasslade in sig i osanningar om sin privatekonomi. Häpnadsväckande dålig beredskap från henne, och regeringskansliet, inför den sedvanliga granskningen.
Årets nyhetshändelse: Superonsdagen den 24 november går till historien som den mest dramatiska dagen i riksdagens historia. Även de mest rutinerade hade svårt att hänga med i svängarna. Och turerna kring statsministervalet gav rubriker över hela världen.
Årets mediehändelse: Bråken på Bulletin. De inspelade redaktionsmötena var episka. Kommer det en ny säsong?
Årets citat: ”Vem är brun?”. Jimmie Åkessons ordväxling med Per Bolund blev det som alla minns från SVTs partiledardebatt.

Fler avsnitt
Fler videos