Attacker mot turkiska tidningar fördöms

12 februari, 2016

Pressfrihetsorganisationer fördömer de attentat som ägde rum igår morse i Istanbul mot två regeringsvänliga dagstidningar.

Klockan fem på morgonen angrep en handfull maskerade personer dagstidningarna Yeni Şafak och Yeni Akits redaktion i Istanbul. De använde bland annat brandbomber. En halvtimme senare angreps Akit Media Group, som ger ut dagstidningen Yeni Akit, på samma sätt.

Inga personer skadades vid attackerna, skriver Hürriyet.

International Press Institute i Wien fördömde tidigt attackerna. I ett uttalande menade pressfrihetsgruppen att de ska ses som ett resultat av det fientliga medieklimat som regeringen skapat genom hotfulla uttalanden och genom att inte ställa de ansvariga för tidigare attacker på fria medier inför rätta.

Under den gångna hösten angreps till exempel tidningen Hürriyets redaktioner av en ilsken mobb.

Turkiets vice statsminister Numan Kurtulmuş fördömde igår attackerna på tidningsredaktionerna och lade skulden på terrororganisationen PKK, skriver Hürriyet.

Även Reportrar utan gränser fördömer angreppen.

Taggar: Turkiet

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies