Gå direkt till textinnehållet

Ager-Hanssen: Metro ska bli prenumererad tidning

Metros vd Christen Ager-Hanssen beskriver sig som en ”fältherre” i krig för att rädda Metro. Han planerar bland annat en prenumererad upplaga.

Journalisten har under måndagen sökt Metros och Custos vd Christen Ager-Hanssen för att fråga varför dotterbolaget där Metros journalister är anställda ännu inte har ansökt om rekonstruktion.

Expressen har träffat norrmannen och riskkapitalisten Christen Ager-Hanssen på hans högkvarter i London. Till Expressen säger Ager-Hanssen att Metros nuvarande koncept med en papperstidning distribuerad via SL är ”helt dött”. 

”Det är så enkelt att bolaget har inte levererat och har ingen framtid om du inte gör dramatiska ändringar. Så är det”, säger Ager-Hanssen.

Annons Annons

Han skisserar en plan där tidningen ska delas ut på två sätt. Dels genom riktade kommersiella insatser med annonser riktade till ett område, dels genom en prenumererad basupplaga för en låg månads- eller årsavgift.

Ager-Hanssen säger till Expressen att Metro kommer att överleva och att  investerare ”står på kö”. Han tydliggör också att han är ”en fältherre ute i krig för att rädda detta bolag”.

På frågan om han kan förstå att de anställda gärna hade velat ha honom på plats i Stockholm under den dramatiska förra veckan svarar vd:n:

”De anställda som har det perspektivet förstår inget. Om jag är ute i krig och slåss, slåss och slåss. Ska jag då ägna tiden att prata med de anställda, då får jag ett skott i ryggen och företaget går i konkurs.”

Fler avsnitt
Fler videos