Gå direkt till textinnehållet

Journalistens AI-policy

Generell AI-policy för Tidningen Journalisten AB

Tidningen Journalisten ABs titlar Journalisten och Finansliv ansvarar för allt som publiceras i magasinen och på sajterna, även material som skulle vara framtaget med hjälp av AI eller annan teknik. Allt material i våra publiceringskanaler är granskat av en människa och ansvarig utgivare är ansvarig för allt innehåll.

  • Tidningen Journalisten ABs journalister kan ta hjälp av AI-teknik i sitt arbete, men allt vi publicerar är redigerat och faktagranskat av en människa.
  • Alla bilder hos oss är producerade av vår fotograf/bildbyråer/frilansfotograf/illustratör/formgivare. Vi förvanskar inte nyhetsbilder, oavsett teknik. I de fall vi publicerar AI-genererat material kommer det tydligt att märkas ut.
  • Medarbetare på Tidningen Journalisten AB uppmuntras att skaffa sig kompetens om AI och AI-verktyg, men förhålla sig kritiska.
  • Vi värnar alltid källskyddet. Externa plattformar, som ChatGPT, får inte ges tillgång till känslig eller källskyddad information. Vi förhåller oss källkritiskt till AI-genererat material.

Policyn kan komma att uppdateras.

Stockholm maj 2023.

Fler avsnitt
Fler videos