Gå direkt till textinnehållet

TT ökar antalet fotografer

TT Nyhetsbyrån gör om en bildredaktörstjänst till en fotograftjänst i Malmö för att förstärka fotoresurserna i södra Sverige.

Johan Nilsson, i dag bildredaktör på TT Nyhetsbyrån, börjar den 1 april att arbeta som TTs fotograf i Malmö. Han är utlånad från sin ordinarie tjänst, till en början under ett projekt på två år. Johan Nilsson kommer att sitta tillsammans med TTs Malmöredaktion i Sydsvenskans lokaler.

TT Nyhetsbyrån är en av rätt få redaktioner som ökar antalet fotograftjänster just nu. Vad ligger bakom beslutet?
– Vi har under hösten, precis som många andra redaktioner varit tvungen att spara pengar. I samband med det har vi också gjort om vår bildorganisation och då dök den här möjligheten till en intern omfördelning av våra resurser upp. För oss innebär det samtidigt en bra möjlighet till att bli ännu bättre i fler delar av landet. Det händer mycket i de södra delarna av Sverige och det känns bra att kunna vara på plats även med en fast anställd fotograf, skriver TT Nyhetsbyråns övergripande nyhetschef Marika Långström i ett mejl.

– Våra kunder ser gärna att vi gör till exempel livesändningar från andra delar av landet än Stockholm, vilket gjort att vi satsat även i Göteborg och Malmö. Jag är helt övertygad om att vår nya fotograf kommer att bli en stor tillgång.

TT går nu från åtta till nio fotografer. Var finns de geografiskt?
– Vid sidan av de fasta fotograferna i Stockholm har vi två fasta frilansmedarbetare i Göteborg, den nya projektanställningen samt två fasta frilansmedarbetare i Malmö. Vi har dessutom ett stort frilansnätverk i hela landet, men även internationellt, skriver Marika Långström.

Fler avsnitt
Fler videos