Gå direkt till textinnehållet

Sisuradio vill nå nya lyssnare

Sveriges Radios sändningar på finska kommer från och med i höst att samlas i P2. Sisuradio kommer dock att fortsätta att höras i P4, men med tvåspråkiga sändningar. Detta är en del i ett större utvecklingsarbete där Sisuradio kommer att erbjuda program och nyheter med ett sverigefinskt perspektiv i alla SRs kanaler.

De finskspråkiga FM-sändningarna flyttar från P4 till P2 i höst. Då startar Sisuradio en ny talkshow med programledarna Jorma Ikäheimo och Helena Huhta som sänds på vardagar klockan 13.00-15.00. I höst börjar Sisuradio även att sända tvåspråkiga nyheter i P4 på vardagar.

” Sisuradios egna nyhetsämnen är angelägna för en större publik som kanske förstår lite finska, men kan ta till sig tvåspråkiga nyheter lättare. Målet är att nå inte bara första generationens sverigefinnar, utan också andra och tredje generationens,” säger Sisuradios kanalchef Sofia Taavitsainen i ett pressmeddelande.

Sisuradios uppdrag är att erbjuda program med sverigefinskt perspektiv i alla FM-kanaler, men även via digitala kanaler.

– Många av våra trogna lyssnare når vi fortsatt via FM men vi vet att vår publik också lyssnar digitalt. Därför har vi gjort det enklare för dem att ta del av våra program både via hemsidan och appen Sveriges Radios Play, säger Sofia Taavitsainen.

Fler avsnitt
Fler videos