Gå direkt till textinnehållet

Karin Pettersson lämnar Aftonbladet för Schibsted

Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson slutar, men fortsätter inom Schibsted på en strategitjänst.

Den 15 februari lämnar Karin Pettersson ledarredaktionen på Aftonbladet där hon varit chef sedan 2010, och blir ”director of public policy”* på Schibsted för hon ska driva strategiska framtidsfrågor och ansvara för koncernens relationer med tredje part, till exempel Facebook och Google.

”Jag har älskat varje dag på Aftonbladet. Förra året fick jag chansen att fördjupa mina kunskaper om journalistik och teknik. Nu är det dags att omsätta de kunskaperna på ett nytt sätt, och jag är väldigt glad att få jobba med dessa frågor inom och för Schibsted”, säger Karin Pettersson i en kommentar.

”Att förstå den roll ett bolag som Schibsted spelar i samhällsutvecklingen blir allt viktigare och är avgörande för koncernens strategi och affär framåt. Rekryteringen av Karin Pettersson till denna tjänst innebär en offensiv satsning och att vi får en toppkraft som kan driva det här arbetet”, säger Raoul Grünthal, VD Schibsted Media.
 

Annons Annons

* Public policy är en engelsk term som brukar definiera hur myndigheter arbetar i relation till allmänheten, men används även inom näringslivet för att beskriva relationen till myndigheter och kallas då vanligtvis ”regulatory affairs”. I detta fall handlar det dock om relationen till andra företag.

Fler videos
Fler avsnitt