När Journalisten träffade Håkan Slagbrand den 24 april cyklade han till jobbet eftersom hans bil förstörts i ett brandattentat. FOTO: Tor Johnsson FOTO: Tor Johnsson

VLT-reporter misshandlad i sitt hem

15 maj, 2017

Håkan Slagbrand, kriminalreporter på Vestmanlands Läns Tidning, misshandlades i sitt hem på måndagsmorgonen. I april utsattes hans bil för ett brandattentat.

Journalisten Håkan Slagbrand misshandlades av en man i sitt hem i Västerås på måndagsmorgonen vid 07.30, rapporterar VLT.

Som Journalisten berättat tidigare kastades en molotovcocktail in i Slagbrands bil den 21 april. Han sade då till Journalisten att han var ”helt övertygad” om att attentatet var riktat mot honom som journalist. Han har fått flera hot tidigare.

Håkan Slagbrand uppger för VLT att han är säker på att misshandeln har att göra med hans journalistiska yrkesutövning.

”Jag sätter också detta i samband med när min bil brändes fredagen den 21 april”, säger Håkan Slagbrand till VLT.

Enligt VLT ska gärningsmannen, som är i 30-40-åldern, påstått för en granne att han skulle måla hos familjen Slagbrand. När Håkan Slagbrand öppnade dörren fick ett knytnävsslag i ansiktet.

”Det som inträffat är fruktansvärt. Det är en attack mot Håkan Slagbrand och hans familj och det är också en attack mot hans journalistiska gärning och det fria ordet”, säger Daniel Nordström, chefredaktör på VLT.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies