Visions nyhetswebb
läggs ned

7 juli, 2014

Vision Fackförbundet Vision har beslutat att medlemstidningens nyhetswebb ska läggas ned, samt att utgivningen av papperstidningen Vision ska minska kraftigt.

Fackförbundet Vision organiserar bland annat administratörer i kommuner, landsting, offentligägda bolag och inom Svenska kyrkan. Medlemmarna har 20 gånger per år fått hem förbundets medlemstidning Vision, och dessutom har redaktionen producerat tidningarna Allt om jobbet, Socialkurage, Chefen i fokus med vardera sex nummer per år, samt en nyhetssajt som uppdaterats under vardagar med minst fyra artiklar per dag.

Nu väljer förbundet att minska utgivningen av tidningen Vision från tjugo till åtta nummer per år. Allt om jobbet läggs ned, Chefen i fokus minskar utgivningen och det är än så länge oklart vad som händer med Socialkurage som går ut till medlemmar inom socialtjänsten. Men förbundet kommer att satsa på att göra fler inlagor.

– Tanken är att vi ska ha fler yrkesspecifika inlagor än tidigare, hur många kan jag inte säga nu, men cirka åtta olika inlagor, säger förbundet Visions kanslichef Therese Svanström Andersson (bilden).

Dessutom läggs nyhetssajten ned den 22 september.

– På något sätt måste de artiklar som har publicerats arkiveras. Hur det ska gå till vet jag inte, säger Kent Källqvist, chefredaktör på tidningen Vision, som slutar den 10 september efter 25 år på tidningen.

– Den nuvarande tidningssajten kommer att upphöra och delar av innehållet kommer att migrera till förbundets sajt, där vi planerar att ha någon form av nyheter, men det är inte bestämt hur det ska se ut, säger kanslichefen Therese Svanström Andersson.

Som Journalisten tidigare berättat vill fackförbundet inlemma tidningen Vision i kommunikationsavdelningen, vilket ledde till protester från redaktionen, läsare och andra fackförbundstidningar. I april beslutade förbundet att låta utgivarskapet för förbundstidningen ligga kvar inom redaktionen, men tidningsredaktionen ska fortfarande vara underställd förbundets kommunikationsavdelning.

Förbundet har dock uttalat att man vill att tidningen ska följa de pressetiska reglerna.

– Jag tycker att det är tråkigt att ägarna inte vill fortsätta finansiera journalistiken. Det är också tråkigt att de vill underordna tidningen kommunikationsavdelningen. Men konsulten som de tagit in tycker att det är bra, säger Kent Källqvist till Journalisten.

På vilket sätt menar konsulten att det är bra?
– Tanken är att förbundet ska tala med samma röst.

Susanne Blick tar över som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare när Kent Källqvist slutar. Hon är för närvarande ansvarig för tidningen Chefen i fokus.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Karolina mån, 2014-07-07 16:23
Jag antar att nyheten om att förbundet föredrar smala, unga och snygga medlemmar är " någon form av nyheter" som inte skulle läggas ut på Visions förbundssajt.
Vision

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies