Gå direkt till textinnehållet

TV4s nyheter i Pågatågen

TV4 har inlett ett samarbete med Skånetrafiken. TV-kanalen ska leverera nyheter till Pågatågens resenärer. Start för projektet någon gång i höst.

För tillfället håller TV4 på att testa olika sätt att leverera nyheter till Pågatågen. Någon gång till hösten är det tänkt att TV-kanalen ska börja leverera nyheter. Inget premiärdatum är dock satt.

Sändningarna kommer att innehålla nyheter från TV4s redaktioner i Malmö och Helsingborg, men också riksnyheter från Stockholm och sport. För tillfället jobbar tre personer på TV4 Malmös nyhetsredaktion med projektet.

– Vi får se om vi ska integrera dem med övriga redaktionen i framtiden. Vi vill att de nu i lugn och ro får jobba med projektet och inte behöva göra andra uppgifter, säger Carolina Källestål, redaktionschef Syd, TV4 Sverige.

Annons Annons

TV4s nyheter kommer att visas på tågens monitorer. Halva skärmen kommer att bestå av nyhetstexter och den andra av rörliga bilder. Nyheter rullar fram i ett block på två minuter. Det kommer att vara som en minisändning utan programledare eftersom det är svårt att höra vad som sägs i bullriga tåg.
– Det är ett spännande projekt. Vi kommer att nå ut till fler människor med våra nyheter, säger Carolina Källestål.

Fler avsnitt
Fler videos