Turkiet blockerar Deutsche Welle

5 juli, 2022

Den turkiska mediemyndigheten blockerar tyska Deutsche Welles och amerikanska Voice of Americas sajter efter licensbråk.

Det turkiska radio- och tv-rådet (RTUK) har blockerat DWs och VoAs sajter i Turkiet eftersom mediebolagen vägrat att ansöka om licens i Turkiet.

DW uppger i ett uttalande att de inte kommer att söka licens eftersom det skulle ge de turkiska myndigheterna möjlighet att censurera det redaktionella innehållet.

”Licensierade medier i Turkiet är tvungna att ta bort innehåll som RTUK anser är olämpligt. Det är helt enkelt oacceptabelt för ett oberoende medium”, säger DW-chefen Peter Limbourg, och uppger att man kommer att överklaga RTUKs beslut.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies