Trump stämmer New York Times

24 september, 2021

Donald Trump stämmer sin brorsdotter Mary Trump för att ha läckt hans skatteuppgifter samt New York Times och tre av tidningens reportrar för att ha publicerat uppgifterna.

2018 publicerade New York Times en artikel om dåvarande presidenten Donald Trumps skattesmitning. Uppgifterna hade tidningen fått av Donald Trumps brorsdotter Mary Trump, som förra året gav ut boken Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man där hon berättade att hon varit källan. Reportrarna David Barstow, Susanne Craig och Russ Buettner vann Pulitzerpriset 2019 för sitt avslöjande.

I tisdags stämde Donald Trump sin brorsdotter, New York Times och de tre reportrarna i en domstol i New York, för att ha konspirerat i en ”lömsk komplott” för att skaffa fram konfidentiella skatteuppgifter. I stämningsansökan uppger Donald Trump att han förlorat minst 100 miljoner dollar på grund av tidningens och Mary Trumps agerande, och kräver skadestånd. Det rapporterar New York Times.

I ett uttalande försvarar New York Times publiceringen och beskriver stämningsansökan som ”ett försök att tysta oberoende medier”.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies