Gå direkt till textinnehållet

Tidningen i skolan digitaliserar

Tidningen i skolans tidning Notisen, som har kommit ut fyra gånger per år, ska läggas ner. Istället satsar man på webben.

Tidningen i skolans tidning Notisen, som har kommit ut fyra gånger per år, ska läggas ner. Istället satsar man på webben.

Tidningen i skolan är en verksamhet som informerar om dagstidningarnas roll som kunskapsbärare. Nu lägger ner satsningen ner sin papperstidning Notisen.

– Vår syn på papperstidningens betydelse har inte förändrats. Men vi måste spara och med en hemsida når vi ut bättre, säger Alma Kastlander på Tidningen i Skolan.

Annons Annons

I framtiden kommer man att jobba mer med hemsidan för att informera om dagstidningar och dess roll i samhället.

– Vi kommer att fortsätta med verksamheten, kanske även kompletterat med trycksaker framöver, förklarar Alma Kastlander, projektledare och webbredaktör för Tidningen i skolan som drivs av Tidningsutgivarna. Er verksamhet har handlat mycket om att propagera för papperstidningen. Är det inte konstigt att ni tror på papperstidningen men lägger ner er egen? – Ja, det argumentet har funnits, men det är helt enkelt så att vi måste spara. Däremot innebär det ingen förändring av verksamheten ute i landet. Vi kommer att fortsätta att jobba aktivt med tidningen som kunskapsbärare i klassrummen, och med webbnyheter tror jag att vi kommer att kunna öka aktualiteten och nå flera lärare i landet, säger Alma Kastlander.

pf@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos