SVTs VD Hanna Stjärne. FOTO: Tor Johnsson

SVT ska satsa på
digital utveckling

6 oktober, 2015

Sveriges Television omorganiserar och minskar antalet programdirektörer från tre till två. Samtidigt ska SVT prioritera frågor som rör digital utveckling och SVT Play.

SVTs VD Hanna Stjärne presenterade på tisdagen en rad förändringar i SVTs organisation. Syftet är att ”länka ihop digital utveckling med TV-utveckling och få ett tätare och bättre samarbete över hela företaget”. Det skriver Vi på TV.

Antalet programdirektörer kommer att minska från tre till två som ska ansvara för alla kanaler, tjänster och plattformar samt strategisk utveckling.

”Jag vill länka ihop den digitala utvecklingen med TV-utvecklingen och skapa ett bättre samarbete över hela företaget. Vi måste kunna fatta ännu snabbare utbudsbeslut och öka möjligheterna att testa och experimentera. Med public service-uppdraget i ryggen vill jag att vi utvecklar verksamheten för att ännu bättre möta människors förväntningar på oss”, säger VD Hanna Stjärne till Vi på TV.

Dessutom kommer tre projekt att prioriteras den närmaste tiden: barn i åldern 0-18 år; utveckling av SVT Play, samt ett ”framtidsprojekt” som ska vägleda strategiarbetet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies